'Anderhalvemeter' duwboot te water bij TB Shipyards | Maritiem Nederland
Nieuws
De komende maand wordt duwboot 'Tenacious' in bedrijf gesteld en gereed gemaakt voor proefvaarten.

'Anderhalvemeter' duwboot te water bij TB ShipyardsRedactie | dinsdag 19 mei 2020
Scheepsbouw, Binnenvaart

Op 15 mei is de shallow water pusher ‘Tenacious' bij Thecla Bodewes Shipyards in Kampen te water gelaten via het hellingplatform. De duwboot, die een diepgang heeft van (maximaal) anderhalve meter, is gebouwd voor de Franse Compagnie Fluviale de Transport (CFT).

Na de oplevering van zusterschip 'Ambitious' in februari vorig jaar, besloot CFT al snel nog een duwboot van het type KP1250 Pusher in Kampen te laten bouwen. Vanwege de geringe diepgang is de shallow water pusher met name geschikt voor de ondiepe wateren en de steeds vaker voorkomende laagwaterperiodes op de rivieren. Hiermee past de KP1250 Pusher uitstekend in de vloot van opdrachtgever CFT, die marktleider is in riviertransporten in Frankrijk en haar vloot uitbreidt naar het vaargebied van de Donau.

Na de tewaterlating is de duwboot afgemeerd aan de kade in Kampen, waar het schip in bedrijf wordt gesteld en gereed gemaakt voor de proefvaarten. Eind juni zal 'Tenacious' worden overgedragen aan CFT.

Langdurige relatie

De relatie tussen CFT en de Thecla Bodewes werven duurt al meer dan vijftien jaar, waarin de scheepswerf diverse type schepen voor de Rhône en de Seine heeft mogen bouwen van LPG tot minerale oliën en nu deze duwboten voor de Donau.

Het schip 'Tenacious' is de eerste van zes duwboten die de Thecla Bodewes Shipyards Groep momenteel onder constructie heeft bij de werf in Kampen en de werf Barkmeijer Shipyards in Stroobos. Deze duwboten worden voor zowel Franse, Duitse als Nederlandse opdrachtgevers gebouwd en zullen later dit jaar en in 2021 worden opgeleverd.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland