Alfa Laval sluit zich aan bij Getting to Zero Coalition | Maritiem Nederland
Nieuws
Alfa Laval heeft in het verleden aangetoond 'schijnbaar onoverkomelijke uitdagingen' aan te kunnen pakken.

Alfa Laval sluit zich aan bij Getting to Zero Coalition

Redactie | maandag 24 februari 2020
Toeleveranciers

Alfa Laval heeft zich aangesloten bij de 'Getting to Zero Coalition', een samenwerkingsverband dat zich inzet om klimaatverandering tegen te gaan door vóór 2030 met emissievrije schepen te gaan varen. 

De Getting to Zero Coalition, die op 23 september 2019 werd gelanceerd tijdens de klimaattop van de VN, is een initiatief van het Global Maritime Forum, het World Economic Forum en Friends of Ocean Action. De coalitie, die bestaat uit ruim honderd organisaties, neemt het voortouw bij de ontwikkeling van de grensverleggende technologie die nodig is om klimaatverandering tegen te gaan.

“Het stoppen van de klimaatverandering is niet alleen de grootste uitdaging waar onze generatie mee te maken heeft, maar ook een plicht die we hebben ten opzichte van de komende generaties”, zegt Sameer Kalra, president van Alfa Laval Marine Division. “Overal ter wereld vinden zeevaartactiviteiten plaats; de hele industrie moet samenwerken om het wereldwijde probleem van de uitstoot van broeikasgassen aan te pakken. Samen kunnen – en zullen – we een positieve verandering inzetten.”

Om de uitstoot van broeikasgassen door schepen radicaal terug te dringen, zijn technisch haalbare en commercieel rendabele emissievrije schepen nodig. Aangezien schepen een levensduur hebben van minstens twintig jaar, moeten deze vaartuigen vanaf 2030 in de wereldwijde vloot worden opgenomen om tegen 2050 een afname van 50 procent te behalen. Ook moet er schaalbare infrastructuur beschikbaar zijn om de schepen koolstofvrij van energie te voorzien.

Kalra: “Alfa Laval heeft een lange voorgeschiedenis van samenwerking met anderen om schijnbaar onoverkomelijke uitdagingen aan te pakken, ook op het gebied van het milieu. Deze uitdaging vormt daar geen uitzondering op. Via de 'Getting to Zero Coalition' werken we samen met oude en nieuwe partners; hierbij kunnen we gebruikmaken van onze uitgebreide ervaring, onze brede portefeuille van marinetechnologie en onze R&D-faciliteiten. We zijn vastbesloten om er een succes van te maken.”

Partners Maritiem Nederland