Alewijnse levert elektrische installatie vistrawler Atlantic Titan | Maritiem Nederland
Nieuws
De offshore vistrawler Atlantic Titan glijdt het water in (foto: Alewijnse Marine)

Alewijnse levert elektrische installatie vistrawler Atlantic Titanredactie | vrijdag 6 juli 2018
Toeleveranciers, Visserij

Alewijnse Marine bouwt de complete elektrische installatie op de vistrawler Atlantic Titan. Het ultramoderne vissersschip is de eerste in een serie van drie vistrawlers die Alewijnse in opdracht heeft gekregen van de Britse scheepsbouwer Shipbuilding Asia. De oplevering en doop van de Atlantic Titan vindt plaats in augustus.

Alewijnse levert de complete elektrische installatie en integratie voor Atlantic Titan en haar twee zusterschepen. “We ontwerpen en leveren bijna alle elektrische installaties aan boord, waaronder switchboards en consoles”, zegt Daniel Pop, directeur Alewijnse Vietnam. “Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de supervisie en inbedrijfstelling van alle elektrische systemen aan boord van de nieuwe vistrawlers.” 

De serie van drie vistrawlers die in Vietnam worden gebouwd worden geëxploiteerd door een Canadese rederij, die de schepen inzet in de Noordelijke Noordzee van Canada. De 29-meter lange schepen worden uitgerust met de modernste technologie en voldoen aan de hoogste internationale normen voor zeevisserij. 

Opdrachtgever Shipbuilding Asia koos voor Alewijnse voor de elektrische werkzaamheden vanwege de eigen vestiging in Vietnam en de recente succesvolle projecten die Alewijnse samen met Damen heeft uitgevoerd in dit land.

Vietnam is booming

Door de aanhoudende groei van de scheepsbouw in Vietnam is de vestiging van Alewijnse Marine de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Begin 2018 opende Alewijnse een nieuwe productiefaciliteit voor schakelborden in Haiphong in Vietnam om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige schakelborden en panelen voor de Vietnamese maritieme industrie. 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland