Alewijnse levert elektrische installatie refit Pelikaan | Maritiem Nederland
Nieuws
Zr.Ms. Pelikaan ligt sinds begin dit jaar op de werf van Damen, die het schip ook bouwde in 2005 en 2006.

Alewijnse levert elektrische installatie refit Pelikaan

Redactie | donderdag 28 mei 2020
Marine, Toeleveranciers, Scheepsbouw

Alewijnse levert de complete elektrische engineering bij de mid-life refit van Zr.Ms. Pelikaan, een ondersteuningsvaartuig van de Koninklijke Marine in het Caribisch gebied. Hoofdaannemer Damen Shipyards Den Helder contracteerde Alewijnse in augustus 2019. Begin dit jaar ging de refit van start in Den Helder en op de Damen werf in Harlingen

Alewijnse levert een uitgebreid pakket aan elektrische diensten tijdens het refit project, zoals de engineering, levering en installatie van apparatuur, projectcoördinatie en inbedrijfstelling van alle elektrische systemen aan boord, zoals de installatie van nieuwe telefoon-, radar-, CCTV- en alarm- en monitoringsystemen. Het bedrijf voorziet het schip van de meest actuele en toekomstgerichte systeemoplossingen.

Alewijnse kreeg de opdracht voor Zr.Ms. Pelikaan vanwege de hoge kwaliteit van de technische apparatuur en expertise, en de eerdere ervaring bij het ontwerpen en installeren van de elektrische systemen bij de nieuwbouw op de Roemeense Damen-werf in Galati

Uitgebreide expertise

Alewijnse kreeg de opdracht voor Zr.Ms. Pelikaan vanwege de hoge kwaliteit van de technische apparatuur en expertise, en de eerdere ervaring bij het ontwerpen en installeren van de elektrische systemen bij de nieuwbouw van de Pelikaan op de Roemeense werf van Damen Shipyards Galati in 2005. De uitgebreide ervaring en expertise met marineschepen is belangrijk om het project in een korte doorlooptijd met succes te kunnen afronden, zodat Zr.Ms. Pelikaan op tijd is uitgerust voor nieuwe operaties tijdens het orkaanseizoen in het Caribisch gebied.

Door de coronacrisis heeft het project wel te maken met extra uitdagingen, vertelt Perry Eikelenboom, contract manager bij Alewijnse. “Onze topprioriteit is de veiligheid van ons personeel en co-werkers op dit project. Essentieel daarbij is het in acht nemen van de sociale afstandsregels en het minimaliseren van het aantal mensen per werklocatie, al legt dit wel druk op het projectschema. Gelukkig werken we in nauwe samenwerking met de werf en door samen de veiligheidsmaatregelen te volgen, kunnen we zowel efficiënt als veilig te werk gaan.”

Efficiënte uitvoering

Jan-Dirk Boomsma, project manager bij Damen Shipyards Den Helder, beaamt dit: “Alewijnse was de logische keuze voor het elektrische deel van dit project. Het bedrijf heeft uitgebreide ervaring met Zr.Ms. Pelikaan en andere marineschepen. We zien deze ervaring duidelijk terug bij de efficiënte uitvoering van dit project. De samenwerking is erg goed en door ons teamwerk kunnen we de projectwerkzaamheden volgens schema afronden met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen op de werf.”

 

Partners Maritiem Nederland