Akkoord OBA en Port of Amsterdam over inkrimping kolenoverslag | Maritiem Nederland
Nieuws
Een groot deel van het OBA-terrein zal worden gebruikt voor andere activiteiten (beeld: Port of Amsterdam)

Akkoord OBA en Port of Amsterdam over inkrimping kolenoverslagredactie | woensdag 14 maart 2018
Havenbedrijf Amsterdam, MET Event

Overslag Bedrijf Amsterdam (OBA) maakt twintig procent van zijn kolenterrein vrij voor andere vormen van overslag. OBA sorteert hiermee voor op de teruglopende vraag naar kolenopslag. Volgens Port of Amsterdam zijn de afspraken met OBA een belangrijke stap richting verduurzaming van de haven.

OBA en het havenbedrijf hebben afgesproken dat OBA vanaf het eerste kwartaal van 2018 ruim 20 procent van zijn terrein vrijmaakt voor nieuwe activiteiten. OBA investeert om de overslag van droge bulk grondstoffen verder uit te bouwen en uit te groeien tot een multipurpose terminal. Daarnaast willen OBA en het havenbedrijf investeren in nieuwe kades en het verdiepen van de waterdieptes. De komst van de nieuwe zeesluis draagt bij aan deze ambities.

Volgens Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam, maken OBA en de haven "serieus werk van de energietransitie en diversificatie". Het gaat om een gezamenlijke opgave, zegt Overtoom. "Wij hebben de kennis, de infrastructuur en de ondernemerservaring van onze klanten nodig voor een succesvolle energieomslag."

"Als logistieke dienstverlener voor verschillende droge bulk grondstoffen spelen wij in op een veranderende vraag vanuit de markt die mede is ingegeven door de energietransitie", zegt Harm Winkeler, Managing Director van OBA. "Meebewegen met onze klanten is voor ons cruciaal."

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland