AIDAnova bunkert LNG vanaf Coral Methane | Maritiem Nederland
Nieuws
Met een lengte van 118 meter is de Coral Methane een Klein Duimpje naast de reus AIDAnova (foto: Anthony Veder)

AIDAnova bunkert LNG vanaf Coral Methaneredactie | donderdag 17 januari 2019
Zeevaart, Cruise

In de haven van Santa Cruz de Tenerife op de Canarische eilanden heeft de AIDAnova voor de eerste maal LNG gebunkerd. De laatste aanwinst van AIDA Cruises is het eerste cruiseschip dat zowel op zee als in havens op LNG vaart. De LNG werd geleverd door de Coral Methane, eigendom van Anthony Veder en LNG-leverancier Shell.

De voormalige ethyleen- en LNG-tanker werd onlangs omgebouwd tot LNG bunkerschip. "We vinden LNG de meest duurzame scheepsbrandstof van dit moment", zegt Klaas Kerssemakers, chief operating officer bij Anthony Veder. "De refit van de Coral Methane tot LNG bunkerschip, in samenwerking met Shell, markeert onze bijdrage aan een duurzame supply chain." 

De modificatie van de tanker duurde twaalf maanden. Niet alleen voor engineering en technische aanpassingen maar ook om bunkerlicenties in verschillende havens te verwerven. Om de veiligheid van het bunkeren te waarborgen werd de bemanning vertrouwd gemaakt met de apparatuur en de procedures, samen met medewerkers van Shell, AIDA Cruises en (moederbedrijf) Carnival Corporation.

Coral Methane

Anthony Veder liet de Coral Methane in 2009 bouwen volgens een innovatief ontwerp met Azipull thrusters die het schip manoeuvreerbaar maken én zuinig laten varen. De flexibiliteit van het schip is tevens een goed uitgangspunt om als LNG-bunkerschip te opereren.

Dankzij de modificatie is de Coral Methane in staat bunkeroperaties veilig uit te voeren, terwijl het boil-off gas managementsysteem een ​​duurzame oplossing biedt voor het gebruik van aardgas en daarmee bijdraagt aan emissiereductie. Het project omvatte ook een beoordeling van de operationele procedures om te zorgen voor naleving van de richtlijnen van de Society for Gas as Marine Fuel.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland