Afscheid MS Rotterdam, in afwachting nieuwe Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws
In 2015 deed de MS Rotterdam voor de honderdste keer de Maasstad aan.

Afscheid MS Rotterdam, in afwachting nieuwe Rotterdamredactie | maandag 10 augustus 2020
Cruise

Maandag 10 en dinsdag 11 augustus ligt de MS Rotterdam van Holland America Cruises voor de laatste maal aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Daarna vaart het schip naar Damen Shipyards voor een onderhoudsbeurt en wordt het overgedragen aan de nieuwe eigenaar Fred Olsen Cruise Line. Op 17 augustus doet het schip nog een keer Amsterdam aan. 

De MS Rotterdam was ruim twintig jaar het officieuze vlaggenschip van Cruise Port Rotterdam. Het op 21 december 1996 te water gelaten schip had Rotterdam als thuishaven en zorgde in zijn eentje voor ,eer dan honderd afvaarten. Op 4 juli 2015 arriveerde het schip voor de 100ste maal in Rotterdam. Duizenden Rijnmonders vertrokken met dit schip vanuit de Wilhelminapier naar de Baltische staten.

"Rotterdam is bijzonder voor de stad Rotterdam gezien de oprichting van Holland America Line in deze stad. We zijn vooral blij dat we de naamgenoot van de stad hier kunnen verwelkomen en dat iedereen haar kan bezichtigen en haar het beste kan wensen", zei Nico Bleichrodt, Vice President International Sales van Holland America Line. "Het is een gedenkwaardig moment om het schip nog een laatste keer in Rotterdam te hebben, als eerbetoon aan de stad Rotterdam, haar inwoners en onze trouwe gasten."

Tweede leven 

De MS Rotterdam en MS Amsterdam krijgen een tweede leven bij Fred Olsen onder de nieuwe namen MS Borcalis en MS Bolette. De kans dat Rotterdamse fans van het schip het vaartuig in de toekomst nog aan de Holland Amerikakade kunnen bewonderen is reëel want schepen van Fred Olsen Cruise Lines arriveren ook zeer regelmatig in Rotterdam.

De fans kijken waarschijnlijk ook uit naar de nieuwe MS Rotterdam die op 30 juli 2021 wordt opgeleverd. Vorige week werd bekend dat het nieuwe vlaggenschip van Holland America niet Rijndam maar Rotterdam gaat heten. In de loop van augustus 2021 doet de nieuwe Rotterdam voor het eerst Nederland aan. Op 20 en 21 augustus 2021 brengt het nieuwe vlaggenschip een tweedaags bezoek aan Rotterdam tijdens de 14-daagse European Splendor cruise van Civitavecchia (Rome) naar Amsterdam.

Afscheid MS Amsterdam

Wie de MS Amsterdam wil uitzwaaien, krijgt maandag 17 augustus de gelegenheid om het om ongeveer 11 uur 's morgens over de Nieuwe Waterweg te zien varen op weg naar Damen Shipyard. Dit schip zal niet helemaal naar Cruise Port Rotterdam varen, maar de fans kunnen kijken, zwaaien en foto's maken terwijl het schip over de waterweg vaart. Het schip zal de werf op 25 augustus verlaten.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland