Admarel bouwt mee aan expeditiejacht SeaXplorer 77 | Maritiem Nederland
Nieuws
Artist impression van het 77 meter langer expeditieschip SeaXplorer 77 (foto: Damen Shipyards)

Admarel bouwt mee aan expeditiejacht SeaXplorer 77

redactie | vrijdag 20 juli 2018
Toeleveranciers, Jachtbouw & Watersport

Alewijnse Marine dochterbedrijf Admarel gaat de elektrische systemen leveren voor het nieuwe 77 meter lange expeditiejacht SeaXplorer 77. Het schip wordt gebouwd door Damen Shipyards Group in samenwerking met superjachtbouwer Amels.

De SeaXplorer 77 is ontworpen voor extreme sporten en expedities in poolgebieden en gebieden rond de evenaar en uitgerust met meerdere helikopters. De bouw vindt plaats op de werf van Damen Shipyards Galati in Roemenië, terwijl de afbouw is gepland voor 2019 en 2020 bij Amels Holland (onderdeel Damen Shipyards) in Vlissingen.

Admarel levert een compleet pakket aan elektrische systemen voor AV/IT, CCTV en interne communicatie, inclusief de VSAT- en TVRO systemen aan boord van het expeditieschip. 

Vanaf het salesproces voor de SeaXplorer 77 werkt Admarel nauw samen met de klant, om zo goed mogelijk aan diens wensen te kunnen voldoen. Het resultaat is een zeer geavanceerd schip met de nieuwste technologische oplossingen die in de markt verkrijgbaar zijn, zoals een virtuele audio en video matrix op basis van de nieuwste netwerktechnologie.

Ervaring met jachten

Admarel maakt deel uit van Alewijnse Marine en is gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en onderhouden van elektrische systemen, voor optimale veiligheid en communicatie aan boord van superjachten. In 2018 heeft het bedrijf drie jachten opgeleverd met AV/IT pakketten aan boord. Op dit moment werkt Admarel aan nog eens zes jachten bij diverse Nederlandse superjachtbouwers.

“De order van Damen past perfect in onze portfolio”, zegt Stefan Nieuwenhuys, sales directeur jachten bij Admarel. “Naast navigatie- en communicatiesystemen, zijn wij hard op weg om een sterke positie in de markt te krijgen op het gebied van AVIT en verlichting- en beveiligingssystemen aan boord van jachten.”

Partners Maritiem Nederland