3i-Event: Nog 7 dagen, schrijf je snel in! | Maritiem Nederland
Nieuws

3i-Event: Nog 7 dagen, schrijf je snel in!

Jan Spoelstra | dinsdag 10 april 2018

Hoe verloopt het proces van het eerste idee op een bierviltje naar een daadwerkelijke innovatie? En hoe gaan grote organisaties om met intellectueel eigendom? Dat zijn slechts een paar vragen waar we tijdens het eerste Idea, IP & Innovation event op 17 april op ingaan.

Over zeven dagen is het zover, Dan vindt het eerste TW-evenement over Idea, IP & Innovation (3i-Event) plaats op de High Tech Campus in Eindhoven.

Schrijf je in voor het 3i-Event

Keynote: Smart Industry & IoT

Hoe beweeg je als bedrijf mee met technologie die de wereld voorgoed verandert? De vierde industriële revolutie is in volle gang. De cloud en lokale netwerken verbinden steeds meer slimme machines en robots met elkaar. En dat leidt ook tot een andere visie op intellectueel eigendomsrecht.

Nederlandse Hightechbedrijven registreren veel patenten op het gebied van Internet of Things en Smart Industry, zo blijkt uit een onderzoek van het European Patent Office. Wat zijn de trends? Hoe zet je disruptieve ideeën in de markt? En wat is het belang van een goede IP-strategie als je toonaangevend wil blijven in de wereld? Razik Menidjel, Head of the Office of the Vice-President Directorate-General Patent Granting Process bij het European Patent Office, gaat in op deze vragen tijdens de keynote van het 3i-Event.

Lees alvast deze 10 tips van sprekers op het 3i-Event

Behoud je concurrentievoordeel als mkb’er

De workshop behoud je concurrentievoordeel als mkb’er start met een presentatie van Hans Helsloot, IP Advisor bij Octrooi Centrum Nederland (OCNL). Wanneer kies je voor een octrooi? Wanneer voor open innovatie? En wanneer houd je kennis in eigen huis met een bedrijfsgeheim? Volgens Hans Helsloot moet de IP-strategie van een bedrijf passen bij de bedrijfsstrategie. Daarnaast gaat hij in op de vraag hoe je octrooi-informatie uit databanken kunt inzetten als Business Intelligence.

Verder zijn er tijdens deze workshop bijdragen van het Benelux Office for Intellectual Property over het belang van het registreren van merknamen en modellen, en gaat octrooibureau Arnold + Siedsma in op het belang van meerdere verdedigingslinies bij het beschermen van intellectueel eigendom.

Workshop voor startups en uitvinders

Tijdens de IP-workshop voor startende bedrijven zetten we twee bedrijven centraal. Allereerst is dat JackSavior, een startup die op slimme wijze bedrijfsgeheimen combineert met patenten. Zo zet oprichter Bouwy van Sambeek een nieuwe slijtvaste jackplug, een stekker van een hoofdtelefoon, in de markt; tot en met de machines die het product in China fabriceren aan toe, moet hij nadenken over zijn intellectueel eigendom.

Daarna vertelt het jonge bedrijf Bird control Group over een slimme vondst die wereldwijd aanzien heeft verworven. Het bedrijf is gespecialiseerd in volautomatische laser-vogelverjaagsystemen. Hoe komt zo'n succesverhaal tot stand?

Deze twee bedrijven zullen samen met IP-professionals van Octrooi Centrum Nederland en V.O. Patents & Trademarks tijdens de sessie IP workshop voor ondernemende startups spreken.

Hoe verkoop je een goed idee aan een groot bedrijf?

Tot slot gaan we in de sessie Hoe verkoop je een goed idee aan een groot bedrijf? In op de vraag waar grote bedrijven op letten wanneer een uitvinder, startup of mkb-bedrijf met een mogelijk interessante uitvinding aan komt zetten. Een eerste schets op een bierviltje? En dan? Hoe wordt dat uiteindelijk een succesvolle innovatie?

Schrijf je in voor het 3i Event

Partners Maritiem Nederland