175 miljoen aan orders voor Boskalis-dochter Dockwise | Maritiem Nederland
Nieuws
Dockwise Vanguard met de romp van het Jack &St. Malo-platform onderweg van Korea naar Ingleside Shipyard in Texas.

175 miljoen aan orders voor Boskalis-dochter DockwiseJan Spoelstra | donderdag 11 juli 2013
Offshore, Boskalis

Boskalis-dochter Dockwise verwerft voor 175 miljoen dollar aan nieuwe contracten waaronder een FPSO contract voor de Vanguard.

Boskalis maakte op 9 juli bekend dat Dockwise onlangs een groot aantal nieuwe contracten heeft verworven voor zowel zwaar transport over zee als transport en installatiediensten (T&I). De contracten, die sinds medio juni zijn toegekend, hebben een gezamenlijke waarde van circa 175 miljoen Amerikaanse dollar.

Dockwise heeft verschillende kortetermijncontracten voor zwaar maritiem transport binnengehaald, voornamelijk voor het vervoer van jack-up boorplatformen. Deze projecten zullen de komende maanden aanvangen. Een van de contracten betreft het vervoer van grote moderne platforms van Singapore naar Brazilië op de ‘Dockwise Vanguard’ (2013/14).

Verder zijn er vier langetermijncontracten voor zwaar transport over zee verworven, waarvan er twee ook een float-over T&I-component bevatten. Dockwise gaat een jacket met topside naar Maleisië vervoeren en daar de 15.000 MT wegende topside door middel van een float-over installeren (2015), een vast productieplatform voor Statoil vervoeren van Zuid-Korea naar Noorwegen (2016) en de installatie van de topside voor het Aasta Hansteen-veld in de Noordzee uitvoeren door middel van een float-over waarbij twee pontons zullen worden ingezet (2015).

Voor het vierde contract zal de Dockwise Vanguard, ‘s werelds grootste half-afzinkbare zwaartransportschip, worden ingezet. De Dockwise Vanguard zal een FPSO (Floating Production, Storage and Offloading unit) vanuit het Verre Oosten naar West-Afrika transporteren in 2016. Het betreft een FPSO van meer dan 300 meter lengte. Als het gaat om droog zeetransport kan uitsluitend de Dockwise Vanguard dit gevaarte vervoeren, wat de claim van Dockwise destijds - dat de Vanguard zijn eigen markt creëert - bevestigd.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland