Nieuws | Maritiem Nederland

Nieuws

Het schip van het jaar is... een elektrische veerboot

vrijdag 17 september 2021

De jury van de Maritime Award: KNVTS Ship of the Year 2021 heeft drie volledig elektrische veerboten genomineerd. Twee van de genomineerde schepen zijn gebouwd door Holland Shipyards Group en de derde door Damen Shipyards. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala op 1 november in De Doelen in Rotterdam.

Best of both worlds: Roll on, Lift off

dinsdag 14 september 2021

Vorig jaar heeft Bore (onderdeel van Spliethoff) een nieuwbouwcontract getekend met Wuhu Shipyard in China, voor de bouw van drie nieuwe LNG-aangedreven RoLo-schepen. Deze maand is het eerste Roll on, Lift off schip van deze serie te watergelaten. De oplevering wordt binnen enkele maanden verwacht.

Nieuwe MS Rotterdam voor het eerst in Nederland

vrijdag 10 september 2021

Het nieuwste schip van Holland America Line, de MS Rotterdam, kwam op 10 september aan in de haven van IJmuiden. Het nieuwe cruiseschip, het zevende schip onder de naam Rotterdam, vertrok op 31 augustus vanuit scheepswerf Fincantieri in Italië waar eind juli de officiële overdracht heeft plaatsgevonden.

Drones zorgen voor veiliger haven- en industrieterrein

donderdag 9 september 2021

De Stichting Beveiliging Industrieterrein Moerdijk (SBIM) en het Havenbedrijf Moerdijk zetten samen met beveiligingsbedrijf Securitas een nieuwe stap op weg naar nog meer veiligheid. Vliegende drones gaan permanent allerlei veiligheidsaspecten monitoren.

René Tas nieuwe Commandant Zeestrijdkrachten

woensdag 8 september 2021

Vice-admiraal René Tas wordt vanaf 9 september de nieuwe Commandant Zeestrijdkrachten en Admiraal Benelux (ABNL). Hij volgt vice-admiraal Rob Kramer op, die met pensioen gaat. De commando-overdracht vindt plaats in Den Helder met bijpassend militair ceremonieel.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland