Nieuws

Rotterdam zet in op digitalisering en energietransitie

vrijdag 14 februari 2020

Voor bestuursvoorzitter Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam(HbR) staat als een paal boven water wat de speerpunten zijn voor de komende jaren: digitalisering en energietransitie. “Op beide terreinen willen we internationaal voorop lopen”, aldus de CEO. “Maar daarvoor hebben we wel de steun nodig van zowel bedrijven als de overheid.” Inclusief de fysieke infrastructuur gaat de grootste haven van Europa hierin de komende jaren zo’n anderhalf miljard euro investeren.

Damen levert patrouilleschip voor Pakistaanse marine

vrijdag 14 februari 2020

De Pakistaanse marine heeft op 13 februari het patrouilleschip PNS Yarmook in gebruik genomen. Dit gebeurde tijdens een ceremonie in de Roemeense haven Constanta. Naast verschillende leden van de Pakistaanse marinestaf was ook Kommer Damen aanwezig bij de ceremonie.

Overslag Rotterdam blijft steken op niveau 2018

donderdag 13 februari 2020

De haven van Rotterdam heeft afgelopen jaar 469,4 miljoen ton goederen overgeslagen, net iets meer dan in 2018 (469,0 miljoen ton). De overslagcijfers vertellen niet het hele verhaal, zegt ceo Allard Castelein in zijn toelichting op de jaarcijfers. "De vraag naar enkel meer overslagcapaciteit is veranderd in de vraag naar een betere, snellere en bovenal slimmere haven."

Marin start nieuw joint industry project Zero JIP

woensdag 12 februari 2020

Marin start dit jaar een nieuw Joint Industry Project: Zero JIP. Doel van dit project is het ontwerpen, bouwen en testen van een prototype ‘machinekamer van de toekomst’ om betrouwbare operaties in realistische condities te garanderen.

Noordzeeoverleg presenteert Akkoord

woensdag 12 februari 2020

De rijksoverheid, de energiesector, de visserij, de natuurorganisaties en de brancheorganisatie van zeehavens hebben in het Noordzeeoverleg overeenstemming bereikt over een Onderhandelaarsakkoord. Het akkoord is aangeboden aan minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

NMT vraagt om bescherming maritieme maakindustrie

vrijdag 7 februari 2020

NMT heeft staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat gevraagd om op korte termijn bij de Europese Commissie aan te dringen op sectorspecifieke maatregelen ter bescherming van de Europese maritieme maakindustrie tegen de verstorende effecten van prijsdumping met staatssteun. Het uitblijven van maatregelen zorgt voor onzekerheid over het voortbestaan van de werkgelegenheid van 30.000 mensen en circa 7 miljard euro omzet.

ABN Amro brengt Poseidon Principles in praktijk

donderdag 6 februari 2020

Op 18 juni omarmde ABN Amro, samen met andere banken die wereldwijd actief zijn in scheepsfinanciering, de zogenoemde Poseidon Principles. Deze principes zijn een leidraad voor banken die rekening houden met klimaatoverwegingen in hun kredietverlening. Daarnaast spelen ze een rol in de rapportage over de klimaatimpact van de leningenportefeuille van rederijen. De Poseidon Principles zijn nu voor het eerst toegepast bij de herfinanciering van een kredietportefeuille van een internationale rederij.

Royal Roos en Value Maritime naar Fruitloods M4H

woensdag 5 februari 2020

Op februari is bedrijfsverzamelgebouw De Werkplaats in Merwe-Vierhavens (M4H) in gebruik genomen. Ronald Paul, COO van Havenbedrijf Rotterdam, overhandigde de sleutel aan de eerste drie huurders van het pand. Onder hen de maritieme bedrijven Royal Roos en Value Maritime.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland