Artikelen | Maritiem Nederland

Artikelen

‘Soms staan we lijnrecht tegenover elkaar’

maandag 14 januari 2013

Civiel ingenieur Philip Scheers (40) is sinds 2008 engineering manager bij offshore aannemer Tideway. Een van zijn eerste uitdagingen was het waarmaken van een gewaagde belofte: stenen plaatsen ónder een olieplatform. “Wanneer je wilt innoveren, moet je iedereen meenemen.”

Laatste erfstuk Jobs te water gelaten

maandag 29 oktober 2012

Op 28 oktober is het zelf ontworpen jacht van Steve Jobs te water gelaten. Het schip met de naam ‘Venus’ is van Nederlandse makelij. Jobs liet het schip bouwen door scheepsbouwer Koninklijke De Vries in Aalsmeer.

Australische helikoptercarrier gaat op reis

donderdag 9 augustus 2012

Dockwise Shipping B.V. plaatste deze week met succes de Australische helikoptercarrier HMAS Canberra op het dek van zijn Blue Marlin, 's werelds grootste half-afzinkbare transportschip . Op 15 augustus vertrekt het schip vanuit Punta Langosteira in Spanje naar de zuidoostelijke Australische plaats Melbourne, waarbij het ruim 22.000 kilometer in 45 dagen zal afleggen.

Wim van Sluis, voorzitter Deltalinqs en RPCC:

vrijdag 5 augustus 2011

Voorzitter van de Rotterdamse ondernemersvereniging Deltalinqs en van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) Wim van Sluis klonk zeker veelbelovend toen hij aan het begin van dit jaar zei dat de havengemeenschappen moeten inzetten op samenwerking, denkkracht, creativiteit en technische innovatie. “Door slimme samenwerking moeten we ons gaan onderscheiden”, aldus Van Sluis.

Een zandslurper met 31.200 kuub maaginhoud

zaterdag 9 januari 2010

Deze maand gaat de zojuist opgeleverde Vox Máxima meewerken aan het opspuiten van de Tweede Maasvlakte. De sleephopperzuiger is met een beuninhoud van 31.200 m3 het grootste baggerschip ooit in Nederland gebouwd.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland