Artikelen | Maritiem Nederland

Artikelen

Wim van Sluis, voorzitter Deltalinqs en RPCC:

vrijdag 5 augustus 2011

Voorzitter van de Rotterdamse ondernemersvereniging Deltalinqs en van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) Wim van Sluis klonk zeker veelbelovend toen hij aan het begin van dit jaar zei dat de havengemeenschappen moeten inzetten op samenwerking, denkkracht, creativiteit en technische innovatie. “Door slimme samenwerking moeten we ons gaan onderscheiden”, aldus Van Sluis.

Een zandslurper met 31.200 kuub maaginhoud

zaterdag 9 januari 2010

Deze maand gaat de zojuist opgeleverde Vox Máxima meewerken aan het opspuiten van de Tweede Maasvlakte. De sleephopperzuiger is met een beuninhoud van 31.200 m3 het grootste baggerschip ooit in Nederland gebouwd.

DHV pakt de bevaarbaarheid van de Mekong rivier aan

zaterdag 9 januari 2010

Medio december haalde DHV een enorme waterbouwopdracht binnen in Vietnam. Het bureau maakt ontwerpen voor het verbreden en verdiepen van 250 kilometer van de Mekongrivier en de nieuwbouw en renovatie van achttien bruggen en de bouw van een nieuwe sluis.

Innovatiespecial Maritiem Nederland online

dinsdag 27 oktober 2009

Begin november vindt in Rotterdam een van de grootste maritieme beurzen ter wereld plaats: Europort 2009 . Maritiem Nederland heeft naar aanleiding daarvan een bijzondere special rond het thema 'Samen Innoveren' gemaakt. Per sector in het maritieme cluster heeft de redactie de fraaiste staaltjes innovaties voor u uitgezocht. 

Hybride veerboten in Hong Kong

zondag 25 oktober 2009

De Jockey Club in Hong Kong heeft een hybride veerboot met speciale zonnezeilen besteld bij het Australische bedrijf Solar Sailor. De veerboot is onderdeel van een order van vier hybride catamarans.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland