Techniek&Innovatie | Maritiem Nederland

Techniek & Innovatie

Innovatiespecial Maritiem Nederland online

dinsdag 27 oktober 2009

Begin november vindt in Rotterdam een van de grootste maritieme beurzen ter wereld plaats: Europort 2009 . Maritiem Nederland heeft naar aanleiding daarvan een bijzondere special rond het thema 'Samen Innoveren' gemaakt. Per sector in het maritieme cluster heeft de redactie de fraaiste staaltjes innovaties voor u uitgezocht. 

Hybride veerboten in Hong Kong

zondag 25 oktober 2009

De Jockey Club in Hong Kong heeft een hybride veerboot met speciale zonnezeilen besteld bij het Australische bedrijf Solar Sailor. De veerboot is onderdeel van een order van vier hybride catamarans.

Scheepbouw voor leken

zondag 26 juli 2009

Voor de maritieme sector blijft het problematisch om goed opgeleide scheepsbouwkundigen te vinden. Daarom is de Vereniging Holland Marine Equipment (HME) er enkele jaren geleden toe overgegaan een cursus ‘Scheepsbouw voor niet-scheepsbouwers’ te organiseren. Men hoopt zo ook technici uit andere disciplines voor de maritieme sector te interesseren.

Sleepboot niet meer om te krijgen

zaterdag 30 mei 2009

Tijdens Tugnology’09, een technologiebeurs voor de sleepvaartindustrie, presenteerde het bedrijf Nautic Arm zijn gelijknamige uitvinding. Nautic Arm werd dit jaar derde in de Mkb Innovatie Top 100, die werd samengesteld door innovatienetwerk Syntens, ondernemersblad Bizz en Octrooicentrum Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland