Techniek&Innovatie
Scald en DC Eems in de haven bij Scheepswerf Gebr. Kooiman.

Kooiman bouwt twee drogeladingschepen om tot hopperzuigerScheepswerf Kooiman | dinsdag 13 juni 2017
Scheepsbouw, Baggeren

Advertorial

Scheepswerf Gebr. Kooiman BV in Zwijndrecht heeft twee drogeladingschepen in opdracht om om te bouwen tot Trailer Suction Hopper Dredger.

De Scald, opdrachtgever Faasse uit Goes, is in een afrondende fase. Het schip, de ex ‘Futura Carrier’, 80 m x 14,10 m, is voorzien van zij-beun secties en heeft na de ombouw een hopperinhoud van ruim 1800 m3. Kooiman heeft naast de voorzie­ningen voor het baggeren, zoals drainsys­teem, jetsysteem, bodemdeuren, etc. het schip voorzien van een geheel nieuw stuur­huis.

Group De Cloedt laat eveneens haar dro­geladingschip ‘DC Eems’ ombouwen tot hopperzuiger. Het schip, momenteel in management bij EemsWerken (familie Kornet) uit Werkendam, is circa 90 m x 15 m. Het schip heeft na de verbouwing een hopper van 2.450 cbm en zal onder een nog te bepalen naam ingezet worden bin­nen de granulaten-baggervloot van Group De Cloedt. De engineering en ombouw, incl. bouw en plaatsing van een nieuw stuurhuis, wordt geheel verzorgd door Kooiman op de scheepswerf in Zwijndrecht. De levering staat gepland voor begin 2018.

Kooiman Marine Group heeft een jaren­lange ervaring in scheepsnieuwbouw en -reparatie, -ombouw en retrofitten. Een ombouw zoals deze twee drogeladingsche­pen heeft veel kenmerken in zich van nieuwbouw. Tegelijkertijd brengt het alle problematiek met zich mee van aanpassin­gen in een bestaande situatie. Juist de combinatie van scheepsnieuwbouw en -reparatie levert het instrumentarium wat nodig is voor dergelijke omvangrijke ombouwen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland