Achtergrond | Maritiem Nederland

Achtergrond

Baggeren als impuls voor recreatie en natuur

dinsdag 14 juni 2016

Het Friese Merenproject is in 2000 gestart en liep eind verleden jaar af. Belangrijkste doel was Friesland als watersportgebied nog aantrekkelijker te maken en daarmee ook de Friese economie te stimuleren. Het op diepte brengen van het recreatieve vaarnetwerk, baggeren dus, vormde en vormt een belangrijk deel van het omvangrijke programma. Projectleider baggeren Derk Bijmolt brengt ons op de hoogte.

Panamakanaal als aanjager van de Panamese economie

donderdag 2 juni 2016

Op 26 juni gaan de nieuwe sluizen van het Panamakanaal officieel open. Het laaiende optimisme uit 2006 over de groei van de vracht door het kanaal is inmiddels getemperd. “De opening komt twee jaar te laat en de kosten zijn uit de hand gelopen. De ACP zal problemen hebben de investeringen terug te verdienen”, zegt onafhankelijk maritiem analist Asaf Ashar.

Het wordt een maritieme eeuw

woensdag 1 juni 2016

De 21e eeuw is vijftien jaar oud en lijkt steeds meer een maritieme eeuw te worden. In onze sterk geglobaliseerde wereld is het zwaartepunt verschoven van Europa naar Azië, maar ook van het land naar de zee. Welke investeringen in onze marinevloot horen daar bij?

NML Column André Vink

maandag 30 mei 2016

In MN3 constateerde Roland Kortenhorst dat het knokken was om de binnenvaart in Den Haag op de kaart te krijgen. Er is nog zo’n ‘onzichtbare’ sector.

Nu al de 25e mammoettanker in Rotterdam

dinsdag 24 mei 2016

Tussen alle glamour van de grootste cruiseschepen ter wereld die Rotterdam en Amsterdam deze dagen aandoen, zou je bijna vergeten dat de ‘reguliere’ zaken gewoon doorgaan. Zo verliet de 25e mammoettanker van 2016 Rotterdam met stookolie voor Singapore.

110 jaar KNV Onze Vloot

woensdag 18 mei 2016

Dit jaar bestaat de Koninklijke Nederlandse Vereniging ‘Onze Vloot’ 110 jaar. KNVOV-voorzitter André van Koningsbrugge en erelid Ruurd Lutje Schipholt staan stil bij dit bijzondere jubileum.

De blik op de einder

woensdag 18 mei 2016

110 jaar Koninklijke Nederlandse Vereniging ‘Onze Vloot’ is niet gering. Het is een tijdspanne waarin de maritieme techniek, het scheepsdesign en de maritieme infrastructuur enorme ontwikkelingen hebben doorgemaakt. Terugkijken is eenvoudiger dan vooruitkijken. Toch doen we een poging en richten we onze blik op de horizon, op het jaar 2030.

Friese scheepjes voor de Schotse visteelt

woensdag 18 mei 2016

Bijlsma in Warten is een naam met geschiedenis. Eens was hier een scheepswerf met die naam, opgericht in 1904, gesloten in 2003. Nu bouwt Tjeerd-Wiebe Bijlsma, de jongste van de drie broers die in Bijlsmawerf zaten, met Maritiem Cluster Friesland (MCF) weer schepen. Soms elders, soms hier in Warten.

C-Job Naval Architects: ‘We pakken het een beetje anders aan’

vrijdag 29 april 2016

Met de zinsnede ‘ja maar, we doen het normaal altijd zo’ moet je bij C-Job Naval Architects niet aankomen. Het bedrijf ontwerpt samen met de klant specifieke schepen, voor een specifieke taak, met specifieke uitdagingen betreffende schone voortstuwing. De nieuwe veerboot tussen Texel en Den Helder is een sprekend voorbeeld van symbiose tussen het plan van eisen van TESO en de ontwerpfilosofie van het Hoofddorpse ontwerpbureau.

Van prins tot koning

dinsdag 26 april 2016

In mei komt het nieuwste cruiseschip van de Holland America Line naar Rotterdam voor de doopceremonie. Tijd om deze ‘Koningsdam’ eens te vergelijken met de ‘Prinsendam’ van enkele decennia geleden.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland