Techniek&Innovatie

Kooiman bouwt twee schepen om tot hopperzuiger

Branche: Baggeren, Scheepsbouw | Auteur: Scheepswerf Kooiman | Publicatiedatum:

Advertorial

Scheepswerf Gebr. Kooiman BV in Zwijndrecht heeft twee drogeladingschepen in opdracht om om te bouwen tot Trailer Suction Hopper Dredger.

De Scald, opdrachtgever Faasse uit Goes, is in een afrondende fase. Het schip, de ex ‘Futura Carrier’, 80 m x 14,10 m, is voorzien van zij-beun secties en heeft na de ombouw een hopperinhoud van ruim 1800 m3. Kooiman heeft naast de voorzie­ningen voor het baggeren, zoals drainsys­teem, jetsysteem, bodemdeuren, etc. het schip voorzien van een geheel nieuw stuur­huis.

Plaatsing van het stuurhuis op de Scald.Group De Cloedt laat eveneens haar dro­geladingschip ‘DC Eems’ ombouwen tot hopperzuiger. Het schip, momenteel in management bij EemsWerken (familie Kornet) uit Werkendam, is circa 90 m x 15 m. Het schip heeft na de verbouwing een hopper van 2.450 cbm en zal onder een nog te bepalen naam ingezet worden bin­nen de granulaten-baggervloot van Group De Cloedt. De engineering en ombouw, incl. bouw en plaatsing van een nieuw stuurhuis, wordt geheel verzorgd door Kooiman op de scheepswerf in Zwijndrecht. De levering staat gepland voor begin 2018.

Het stuurhuis van de DC Eems in aanbouw.Kooiman Marine Group heeft een jaren­lange ervaring in scheepsnieuwbouw en -reparatie, -ombouw en retrofitten. Een ombouw zoals deze twee drogeladingsche­pen heeft veel kenmerken in zich van nieuwbouw. Tegelijkertijd brengt het alle problematiek met zich mee van aanpassin­gen in een bestaande situatie. Juist de combinatie van scheepsnieuwbouw en -reparatie levert het instrumentarium wat nodig is voor dergelijke omvangrijke ombouwen.

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Betabanen

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Partners Maritiem Nederland