Zr.Ms. Doorman biedt ondersteuning in Caribisch gebied

Branche: Marine | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

De marine stuurt haar grootste schip, het Joint Logistic Support Ship Zr.Ms. Karel Doorman, naar het Caribisch Gebied om ondersteuning te geven bij de herstelwerkzaamheden op Sint Maarten. Het schip wordt vooral ingezet voor zeetransport van materieel en hulpgoederen.

De Karel Doorman neemt op dit moment deel aan de internationale oefening Northern Coasts in de Baltische zee onder leiding van Duitsland. Het schip stoomt eerst op naar Den Helder en komt naar verwachting op vrijdagochtend aan in de marinehaven. De goederen die op dit moment nog aan boord zijn voor de oefening worden daar gelost en hulpgoederen worden geladen. Volgens de huidige planning zet de Karel Doorman op woensdag 20 september koers naar het Caribisch gebied, waar het ongeveer twee weken later aankomt.

De inzet van de Karel Doorman maakt deel uit van een brede ondersteuningsactie van Defensie. Daarnaast wordt een geniecompagnie van ruim honderd militairen ingezet voor noodherstel op Sint Maarten. 

De compagnie vormt een 'reconstructieteam' dat gaat assisteren bij het treffen van noodvoorzieningen op het door orkaan Irma getroffen eiland. Hiermee leggen zij de basis voor toekomstige structurele herstelwerkzaamheden. De genisten vertrekken morgen vanaf vliegbasis Eindhoven.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 05-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland