Yara Sluiskil opent nieuwe Ureum-8 fabriek in North Sea Port

Branche: Havens | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Yara Sluiskil bestaat dit jaar negentig jaar en viert dat onder meer met de opening van een Ureum-8 fabriek in North Sea Port. De kunstmestfabrikant investeert 240 miljoen euro in de nieuwe fabriek.

Behalve als kunstmestfabrikant is Yara Sluiskil ook bekend als fabrikant van industriële chemicaliën, zoals AdBlue. De Ureum-8 fabriek heeft een innovatieve pijpreactor met gepatenteerde technologie waarvan in Sluiskil de eerste is gebouwd op industriële schaal. De fabriek beantwoordt aan de groeiende vraag naar zwavelhoudende meststoffen.

Restwarmte en rest-CO2

Dit jaar is ook het tienjarig bestaan van WarmCO2. Dit netwerk maakt gebruik van de restwarmte en rest-CO2 van Yara. Op deze manier worden tuinders in het glastuinbouwgebied Zeeuws-Vlaanderen van restwarmte voorzien. Dat levert een besparing op van 55 miljoen kubieke meter aardgas en een reductie van 135.000 ton CO2 uitstoot.

Op 25 mei wordt het negentigjarig bestaan van Yara gevierd met een ‘burendag’. Alle belangstellenden zijn welkom om zich te laten informeren over het verleden, heden en toekomst van Yara Sluiskil. Aanmelding is verplicht.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland