Wijnne Barends breidt uit in Delfzijl

Branche: Havens, Zeevaart | Auteur: Redactie | Publicatiedatum:

De in Delfzijl gevestigde logistieke dienstverlener Wijnne Barends Logistics heeft onlangs haar op- en overslagcapaciteit in de Eemshaven meer dan verdubbeld.

De uitbreiding betreft de aankoop van 2 terreinen, in totaal 4,7 hectare, direct gelegen aan de bestaande terminal van Wijnne Barends Logistics in de Beatrixhaven.

Het eerste terrein betreft 2,7 hectare gelegen aan de Julianahaven, dat de Holemans Groep gebruikt voor op en overslag van bouwgrondstoffen voor spoor-, water-, en wegenbouw. Het tweede terrein betreft 2,0 hectare nieuw terrein gelegen aan de Beatrixhaven, direct naast de huidige locatie.

De uitbreiding geeft Wijnne Barends Logistics meer armslag om, met name offshore (wind) gerelateerde, klanten nog beter te kunnen bedienen. Ter voorkoming van gevaarlijke situaties als ladingen tussen beide terreinen vervoerd worden en het voldoen aan de Internationale Code voor de beveiliging van schepen en havenfaciliteiten (ISPS), heeft de gemeenteraad van Eemsmond inmiddels toestemming verleend aan Groningen Seaports om het deel van de weg dat beide terreinen scheidt niet langer algemeen toegankelijk te houden.

Wijnne Barends Logistics is sinds 2008 actief in de Eemshaven met op- en overslag van bulk- en projectlading. Samen met rederij Spliethoff uit Amsterdam onderhoudt Wijnne Barends al meer dan 5 jaar een wekelijkse (container) lijndienst tussen de Eemshaven en de oostkust van de Verenigde Staten. Daarvoor huurde Winne Barends al een deel van het Holemans terrein.

Wijnne Barends Logistics exploiteert in totaal 4 locaties in Delfzijl en de Eemshaven en is onderdeel van de in Amsterdam gevestigde Spliethoff Group die een vooraanstaande rol speelt in de wereldwijde transport van project-, zware en algemene lading alsmede ro-ro transport en het vervoer van jachten. De groep beheert een moderne vloot van meer dan 100 schepen, waaronder zware lading, ro-ro en half-afzinkbare schepen met een draagvermogen van 3.000 tot 23.000 ton; alle onder Nederlandse vlag. De groep bestaat uit Spliethoff’s Bevrachtingskantoor, BigLift Shipping, Sevenstar Yacht Transport, Transfennica, Bore en Wijnne Barends.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 03-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland