Wereldhavendagen trekken 380.000 bezoekers

Branche: Maritieme Cluster | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

De organisatie van de Wereldhavendagen kijkt terug op een geslaagd evenement. In totaal kwamen er 380.000 mensen af op het grootste maritieme evenement van Nederland. 

De bezoekers konden afgelopen drie dagen diverse demonstraties op het water bekijken, schepen bezoeken of op excursie gaan bij vele bedrijven dieper in de haven. Zondagavond waren zo’n vijftigduizend mensen aanwezig bij een verlichte botenshow op het water, geïntegreerd met vuurwerk en muziek. De Koninklijke Marine was traditioneel aanwezig in marinestad Rotterdam. Naast Nederlandse marineschepen en mariniers was ook een NAVO-verband van mijnenjagers aanwezig.

Het overkoepelende thema van de Wereldhavendagen was ‘Energize’. Hiermee werd aandacht gevraagd voor de duurzame doelstellingen van de haven van Rotterdam. Tijdens het evenement stonden talloze voorbeelden van verduurzaming uit de haven centraal. Op de kades rond de Erasmusburg was ‘The Green Line to the Future’, een lijn van activiteiten waarlangs het verhaal van duurzaamheid en energietransitie werd verteld.

Op de Parkkade stond een revolutionaire nieuwe windturbine opgesteld voor de bezoekers. Deze is geheel opgetrokken uit carbon composiet en levert tot 70 procent meer energie dan de reguliere windmolens. De windmolen stond naast het 102 meter hoge hefschip Svanen van maritieme aannemer Van Oord dat veel bezoekers trok.

De botenparade op de Nieuwe Maas, met hefschip Svanen op de achtergrond (foto: Anne Reitsma/HbR)

September 2019

De Wereldhavendagen zijn een jaarlijks terugkerend publieksevenement. Volgend jaar vinden ze plaats op 6, 7 en 8 september.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland