Wärtsilä dual fuel-motoren voor tankers Anthony Veder

Auteur: Erik van Huizen | Publicatiedatum:

Rederij Anthony Veder laat een nieuwe Liquefied Ethylene Gas (LEG) en Liquefied Petroleum Gas (LPG) tanker bouwen. De twee tankers krijgen dual fuel-motoren van motorenfabrikant Wärtsilä en gaan varen in het Noordzeegebied.

Beide schepen krijgen als hoofdmotor een zescilinder Wärtsilä 34 DF en twee zescilinder Wärtsilä 20DF generatorsets. Met deze dual fuel-motoren kunnen de tankers op zowel Liquefied Natural Gas (LNG) als conventionele diesel varen. De overgang van de ene naar de andere brandstof wordt zonder verlies aan snelheid gemaakt. Door het gebruik van LNG voldoen de motoren aan de nieuwste emissie-eisen die in 2016 van kracht worden. De tankers mogen dan ook zonder beperkingen varen in de Sulphur Emission Control Areas (SECAs) and Nitrogen Emission Control Areas (NECAs).

Beide tankers worden gebouwd op de Avic-Dingheng Shipbuilding Co. Ltd scheepswerf in het Chinese Jiangdu en moeten midden 2014 in de vaart komen.

Vicepresident Aaron Bresnahan van Wärtsilä Ship Power is blij met de levering van de dual fuel-motoren voor de tweetankers: “Onze dual fuel-technologie zorgt ervoor dat deze schepen veilig en milieuvriendelijk op LNG kunnen varen. Het versterkt onze positie als marktleider in de door LNG aangedreven motoren.”

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland