Walk to Work schip Kasteelborg in gebruik

Branche: Offshore, Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Consortium NAM en Shell UK heeft de 'Kasteelborg' in gebruik genomen. Het schip van Wagenborg Offshore is op de werf van Koninklijke Niestern Sander in twaalf weken omgebouwd van standaard offshore bevoorradingsschip tot een gespecialiseerd walk-to-work-vessel.

De 'Kasteelborg' gaat onder een 6-jarig contract met de NAM en Shell UK Exploration & Production de offshore-activiteiten op de zuidelijke Noordzee ondersteunen. Als zogenoemd 'Walk-to-Work Emergency Response and Rescue Vessel’ zal het schip fungeren als standby- en ondersteuningsvaartuig voor inspectie en onderhoud van de onbemande platforms in zowel Nederlandse als Britse wateren.

De Kasteelborg zal samen met de Kroonborg ingezet worden voor het onderhoud aan de tientallen onbemande platforms van NAM/Shell UK. Het oorspronkelijk idee van de Kroonborg was om haar al het grote onderhoud uit te laten voeren. Echter, in de praktijk werd het schip veelal ingezet voor ongeplande interventies bij andere platforms. De Kasteelborg krijgt nu ook een rol bij dit ad-hoc werk.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 1-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland