Vlaggenschip honderdjarig Spido krijgt vorm bij De Hoop | Maritiem Nederland
Nieuws
Het nieuwe evenementenschip tijdens een recente 'sea trial' op de Rijn (foto: De Hoop)

Vlaggenschip honderdjarig Spido krijgt vorm bij De Hoop

redactie | dinsdag 25 juni 2019
Scheepsbouw

Scheepswerf De Hoop legt de laatste hand aan het nieuwe evenementenschip voor rederij Spido. Het nieuwe schip, dat nu nog bekend staat als 'Project 491', moet het vlaggenschip worden van de rederij die onlangs haar honderdjarige bestaan vierde. 

Het 44 m lange en 8 m brede schip krijgt een moderne rechte bijlsteven met een geoptimaliseerde rompvorm voor betere vaareigenschappen en brandstofbesparing. Voor het ontwerp (interieur én exterieur) tekende de Amsterdamse jachtontwerper Cor de Rover.

Het schip biedt ruimte aan maximaal 250 passagiers en bereikt een snelheid van 11,5 knopen. Alle passagiersdekken worden voorzien een van teakdek en rvs relingwerk. De aflopende lijn van de dekken op het achterschip komen ook terug uit de wereld van Yacht design.

Het interieur krijgt een moderne en warme uitstraling met gebruik van hoogwaardige luxe materialen. Het schip heeft op het hoofddek een capaciteit van 122 passagiers voor een diner setting, de vip lounge biedt plaats aan 22 gasten. Beide dekken zijn door een interne trap en via de buitendekken bereikbaar.

De entree bevindt zich midscheeps op het hoofddek aan beide zijden van het schip. Richting voorschip is een bar en buffetlift gesitueerd voor een "culinaire belevenis op hoog niveau".

De ronde zespersoons tafels op het hoofddek zorgen voor een sfeervolle indeling. Vanaf het hoofddek bereiken de gasten via een trap de garderobe en ruime innovatieve toiletten. Een aangepast toilet voor rolstoelgebruikers is voorzien op het hoofddek. Ook de buitendekken zijn voor mindervalide gasten bereikbaar per rolstoellift. 

Hofleverancier

De Hoop werkt al bijna 25 jaar samen met de Rotterdamse rederij. De 130 jaar oude werf op de grens bij Lobith-Tolkamer heeft sinds 1995 een aantal innovatieve schepen voor Spido gebouwd waaronder de Marco Polo (1995), Vasco da Gama (1998) en de Abel Tasman (2000). 

Spido bouwt de spanning op en maakt binnenkort de naam van het nieuwe evenementenschip en de datum van de doopceremonie bekend.

Partners Maritiem Nederland