Vivienne de Leeuw volgt Paul Smits op als CFO HbR

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Vivienne de Leeuw wordt de nieuwe Chief Financial Officer en lid van de Algemene Directie van Havenbedrijf Rotterdam. De Leeuw volgt daarmee Paul Smits op die na acht jaar afscheid heeft genomen als CFO van het Havenbedrijf.

"Vivienne de Leeuw koppelt haar diepgaande financiële expertise aan relevante bestuurlijke ervaring in de commercieel zakelijke dienstverlening. Door haar kennis van de wereld van de infrastructuur zal zij een significante bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het havenbedrijf in tijden van digitalisering en energietransitie", zegt Miriam Raes, voorzitter van de Raad van Commissarissen van HbR.

Volgens CEO Allard Castelein is De Leeuw een welkome aanvulling op het directieteam. "Met haar sterke financiële achtergrond, haar brede ervaring met disruptieve processen en focus op verdere professionalisering van de financiële kolom en werkprocessen zal zij zeker waarde toevoegen aan het Havenbedrijf. We verheugen ons op haar komst.”

De Leeuw verwacht een steentje bij te kunnen dragen aan de rol van HbR op het terrein van energietransitie en digitalisering. "In een sterk veranderende omgeving, kijk ik er naar uit de brug te slaan tussen de organisatie, haar strategie en de stakeholders en verdere professionalisering van de financiële processen te realiseren. De trots die het bedrijf uitstraalt is bijna tastbaar, dat is prachtig om te zien.”

RTL Nederland en KPN

De Leeuw was hiervoor onder meer CFO bij RTL Nederland en CFO bij KPN Consumer Residential. Tijdens haar carrière heeft zij ruime ervaring opgedaan als strategisch bestuurder op thema’s als data intelligence, procesoptimalisatie en transitie naar nieuwe verdienmodellen.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland