Verlenging SDS-regeling biedt maritieme maakindustrie kansen

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken schrijft aan de Tweede Kamer dat de Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS) met drie jaar wordt verlengd. Hiermee krijgt de maritieme maakindustrie ook de komende jaren een financiële impuls voor de verdere verduurzaming van de scheepvaart.

De SDS-regeling heeft tot doel de marktintroductie van duurzaamheid bevorderende innovaties in de scheeps(om)bouw en op offshoreconstructies te bevorderen. Scheepswerven lopen een risico bij de ontwikkeling van maritieme innovaties met betrekking tot de goede werking hiervan. Door gebruik te maken van de SDS-subsidie kunnen zij deze risico’s ondervangen.  

Brancheorgansatie Netherlands Maritime Technology (NMT) is nauw betrokken geweest bij de evaluatie van de SDS-regeling, die de afgelopen maanden is uitgevoerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Bovendien heeft NMT, samen met Kamerleden Eppo Bruins (CU) en Hayke Veldman (VVD), het belang van een structurele verlenging voor maritieme bedrijven onder de aandacht gebracht in de Tweede Kamer.

Meer zekerheid

Tot nu toe is de SDS-regeling steeds jaarlijks verlengd via een amendement. Een regeling voor meerdere jaren biedt de maritieme sector meer zekerheid over de beschikbare subsidie en komt volgens NMT de inhoudelijke kwaliteit van de aanvragen ten goede.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland