Veel belangstelling voor dual fuel-motor

De Argonon

Auteur: Antoon Oosting | Publicatiedatum:

Over belangstelling voor de dual fuel-motor van Caterpillar heeft Pon Power niet te klagen.

“Er is veel vraag naar de dual fuel-motor, in zowel getoonde belangstelling als aanvragen voor concrete projecten voor zowel nieuwbouw als retrofits”, zegt Thomas de Haas, directeur marketing en business development van leverancier Pon Power. Dit ondanks dat bijvoorbeeld de binnenvaart projecten moeilijk gefinancierd krijgt en de huidige overcapaciteit in de binnenvaart.
De Haas heeft er alle vertrouwen in dat het met de dual fuel-motor op diesel en LNG van Pon Power en Caterpillar wel goed komt. “De brandstofbesparing bedraagt 25 tot 30 procent. Bij een gemiddeld aantal draaiuren bedraagt de terugverdientijd vijf jaar en daarna gaat de motor nog jaren mee”, verzekert De Haas. “De markt is zeer positief. Wij bieden hiermee een duurzame oplossing die nog jaren meekan.” Met het vorig jaar in de vaart gebrachte binnenvaarttankschip ‘Argonon’ van Deen Shipping bewijst Pon Power dat het systeem ook in de praktijk prima werkt. De Haas: “Je hebt een ondernemer nodig die erin gelooft. Deen heeft het aangedurfd en op de Argonon werkt het vol-operationeel. Wat dat betreft is dit voor ons nu al een bijzonder geslaagde pilot.” We zijn nu bezig met het meten van de emissies en verwachten daar na de zomer mee klaar te zijn.
Caterpillar is inmiddels ook bezig met de ontwikkeling van gasmotoren voor marine toepassingen. Maar voor de binnenvaart verwacht Pon Power dat de dual fuel-motor voor in ieder geval de komende jaren de toekomst heeft.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 03-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland