Van Oord viert jubileum met symposium over klimaatverandering

Branche: Baggeren, Maritieme Cluster | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Met topdiplomaat Christiana Figueres als gastspreker op het symposium 'Mastering the elements' over klimaatverandering en energietransitie vierde Van Oord het 150-jarig bestaan. Staatssecretaris Barbara Visser nam het eerste exemplaar van het boek 'Grondleggers' in ontvangst, een bedrijfsgeschiedenis over 150 jaar Van Oord.

Christina Figueres was hoofdonderhandelaar van de Verenigde Naties bij de totstandkoming van het Parijs Klimaatakkoord in 2015. Zij zal het belang benadrukken van het bereiken van klimaatakkoorden om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Behalve bij deze actuele thema’s stond het symposium stil bij het Nederlandse waterbouwverleden. Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser nam het eerste exemplaar van het boek 'Grondleggers' in ontvangst. Dit boek is geschreven door maritiem historica Joke Korteweg, die vier jaar onderzoek deed naar de geschiedenis van Van Oord en zijn rechtsvoorgangers. Het resultaat is een verhaal over de Nederlandse baggeraars en de historische ontwikkeling vanuit het vakmanschap naar een professionele maritieme industrie. Het boek is uitgegeven door Balans.

Van Oord Innovation Challenge

De afgelopen maanden heeft Van Oord acht ondernemers begeleid bij het opstellen van een professioneel bedrijfsplan. Dit als onderdeel van de Van Oord Innovation Challenge, een wedstrijd voor start-ups en scale-ups die werk willen maken van een betere toekomst. Tijdens het symposium kreeg de winnaar de kans om zijn innovatie te presenteren aan het publiek. De winnaar ontving een exclusief 1-jarig partnerschap met Van Oord.

De maritieme aannemer heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam en wil in het kader van het jubileum een geste aan de stad doen. Namens het gemeentebestuur nam locoburgemeester Bert Wijbenga een cadeau in ontvangst dat de verbinding tussen stad en water zal versterken. Een project in de openbare ruimte langs de Maas, voor iedereen toegankelijk en dus een cadeau aan alle Rotterdammers.

Koningin Máxima

In december wordt het jubileumjaar afgesloten met een tweedaags evenement rond de doop van Van Oord’s nieuwe sleephopperzuiger Vox Amalia. Op 14 december zal Koningin Máxima, in aanwezigheid van medewerkers en gasten, de doopceremonie verrichten aan de Cruise Terminal in Rotterdam.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 4-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland