Van Oord verwerft groot landwinningsproject in Mexico

Branche: Baggeren | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

De Mexicaanse president Lopèz Obrador heeft het startschot gegeven voor de aanwinning van land in het kader van de nieuwe Pemex-raffinaderij in Dos Bocas, Tabasco. Binnen tien maanden zal Van Oord 12 miljoen kubieke meter zand winnen om 600 hectare nieuw land mee aan te leggen.

Staatsoliemaatschappij Pemex (Petróleos Mexicanos) kende het project met een contractwaarde van 235 miljoen euro toe aan een consortium van Van Oord en Grupo Huerta Madre, vertelt Mark Roelofs, één van Van Oord’s Dredging Directors.

"Voor de landaanwinning zullen we een van onze grootste cutterzuigers, type Athena, en een middelgrote sleephopperzuiger inzetten", aldus Roelofs. Het project omvat tevens de dynamische verdichting van 400 hectare land en 6 miljoen kubieke meter droog grondverzet.

Eenmaal in gebruik zal de Dos Bocas-raffinaderij zo'n 340.000 vaten ruwe olie per dag verwerken. Dat maakt Mexico zelfvoorzienend op het gebied van geraffineerde aardolieproducten en komt de onafhankelijkheid van het land ten goede.

Volgens de Mexicaanse krant 'El Sol de Mexico' was een consortium onder leiding van Boskalis ook in de race voor de opdracht.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland