Van Oord versterkt Engelse kust bij Norfolk

Branche: Baggeren | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Van Oord heeft als onderdeel van Team Van Oord het contract getekend voor het Bacton to Walcott Coastal Management (Sandscaping) Scheme. De North Norfolk District Council is de opdrachtgever van dit project. De werkzaamheden gaan in april van start.

De belangrijkste mijlpalen van het project zijn de ontmanteling van bestaande outfalls en de installatie van een nieuwe outfall. Er vindt zandsuppletie plaats op het strand bij de Bacton Gas Terminal, Bacton Village en Walcott Village. De suppletie beschermt onder andere belangrijke infrastructuur tegen overstromingen. Van Oord zet hiervoor een grote sleephopperzuiger en een backhoe dredger in.

Dankzij het project worden de stranden aanzienlijk breder, zijn ze beter toegankelijk en zijn de gasterminal en de dorpen Bacton en Walcottt beter beschermd tegen het water. Als onderdeel van het project ontplooit Van Oord een aantal initiatieven die ten goede komen aan de plaatselijke bevolking, zoals het ondersteunen van lokale goede doelen met een duurzaam effect op de gemeenschap.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 4-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland