Van Oord tekent megacontract voor Engels offshore windpark

Auteur: Redactie | Publicatiedatum:

Van Oord heeft een contract getekend met ScottishPower Renewables voor het transport en de installatie van 102 jacketfunderingen voor het Engelse offshore windproject East Anglia ONE.

Volgens Van Oord betreft het het grootste aantal jackets met drie poten ooit geïnstalleerd in een offshore windpark. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de logistiek en het transport van alle jacketfunderingen en palen van de verschillende leveranciers naar de opslaghaven in Vlissingen. Van daaruit worden de funderingen getransporteerd en geïnstalleerd met een installatieschip. De uitvoering vindt plaats tussen half april en eind oktober 2018.

Het East Anglia ONE offshore windpark ligt in de zuidelijke Noordzee, 45 kilometer ten zuidoosten van de stad Lowestoft, Engeland. Het heeft 102 Siemens 7MW windturbines en levert een vermogen van in totaal 714 MW. Wanneer het windpark in 2020 operationeel is, zal het duurzame energie leveren aan 500.000 huishoudens.

Naast het East Anglia ONE windpark, wil ScottishPower Renewables ook nog een East Anglia TWO bouwen, 31 kilometer voor de kust van Lowestoft. Het bedrijf, onderdeel van Iberdrola, heeft onlangs het Nederlandse ingenieursbureau Royal HaskoningDHV ingeschakeld om voor de Engelse kust milieuonderzoek te verrichten, een contract ter waarde van ruim 9 miljoen euro.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland