Uitzonderlijk zomerweer zorgt voor piek in hulpvragen aan KNRM

Branche: Maritieme Cluster | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Het uitzonderlijk warme zomerweer leidde tot een piek in hulpvragen aan de KNRM. Door de weersomslag met onweer en windstoten kwamen veel schepen in problemen. Ook was de KNRM betrokken bij veel zoekacties naar vermiste zwemmers en verdrinkingen.

In de afgelopen voeren de (vrijwillige) reddingboten van de KNRM ruim 160 keer uit voor hulpverleningen en reddingen. De hulpvragen kwamen uit het hele land en waren zeer divers van aard. Sommige watersporters werden donderdagnacht verrast door het onweer, terwijl ze voor anker lagen op de Grevelingen, het Haringvliet en de randmeren. Door de windstoten sloegen diverse jachten van hun anker. 

Op de Friese Waddeneilanden hadden de KNRM lifeguards de handen vol. In een enkel geval moesten de lifeguards zwemmers of baders uit zee halen, omdat ze ter ver afdreven.

Huisartsenpost op zee

Naast alle reddingbootacties werden de artsen van de KNRM Radio Medische Dienst de afgelopen week meermalen door zeelui geconsulteerd. Deze dienstverlening als telefonische huisartsenpost voor zeevarenden ging tot ver over de landsgrenzen voor ziekte of verwondingen.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland