Twee nieuwe LNG-ferries Doeksen gedoopt

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Op 22 januari is ms 'Willem Barentsz', een van de twee nieuwe LNG-ferries van rederij Doeksen in Vung Tau (Vietnam) gedoopt. Na de doop door Brigitte Bijen, partner van directeur Paul Melles, is het schip succesvol te water gelaten. Drie dagen eerder werd zusterschip ms 'Willem de Vlamingh' op dezelfde werf gedoopt.

De Wilem Barentsz ligt aan een afbouwkade, om de laatste restwerkzaamheden te voltooien voordat de beide nieuwe LNG-ferries op transport gaan naar Nederland. De Willem de Vlamingh ligt sinds 19 januari aan een andere afbouwkade.

Als alles volgens planning verloopt, vertrekt het zware ladingschip eind februari met beide catamarans aan boord. De reis gaat via Kaap de Goede Hoop en zal zo’n acht weken in beslag nemen. Nadat de schepen in Harlingen zijn aangekomen, worden ze gereed gemaakt voor de inbedrijfstelling. De nieuwe schepen zullen vanaf medio september de dienstregeling tussen Friesland en de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling overnemen.  

Op 19 januari werd ms 'Willem de Vlamingh' gedoopt door Christine Doeksen–van Galen Last, echtgenote van Jan Willem Doeksen, CEO van Koninklijke Doeksen. Beide ferries zijn nu alvast – volgens goed zeemansgebruik – gedoopt omdat zij voor het eerst in Vietnam aan de zee worden toevertrouwd. Komende zomer zullen zij tijdens een feestelijk moment in Harlingen op officiële wijze in gebruik worden genomen.

Zuiniger en schoner

In 2016 gaf Rederij Doeksen de Australische firma Strategic Marine opdracht tot de bouw van twee nieuwe catamarans, die op LNG op de Waddenzee gaan varen. Ontwerpbureau Vripack uit Sneek tekende voor het ontwerp van interieur en exterieur. De nieuwe ferries zijn voorzien van innovatieve toepassingen die ze veel zuiniger en substantieel schoner maken dan reguliere schepen.

Zusterschip 'Willem de Vlamingh' op de werf in Vietnam (foto: Doeksen)

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland