Topzeilsters ambassadeurs voor Meevaarweekend

Branche: Jachtbouw & Watersport | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Regerend olympisch, meervoudig Europees en wereldkampioen Marit Bouwmeester roept samen met professioneel zeilster Daphne van der Vaart alle watersporters op om mee te varen tijdens het Meevaarweekend op 15 en 16 juni.

Nederland is een echt waterland, maar helaas weet nog niet iedereen het plezier op het water te vinden. Het Meevaarweekend is een initiatief van HISWA Vereniging en het Watersportverbond. “Je kunt iemand anders laten meevaren in jouw motorboot, maar je kan ook iemand een uurtje leren zeilen, surfen, suppen of kanovaren”, aldus Marit Bouwmeester.

Bouwmeester en Van der Vaart hebben van hun hobby hun beroep gemaakt en genieten dagelijks van de voordelen van het water. Van der Vaart: “Voor mij is het water een grote speeltuin. Met de wind, het water en de golven. Het brengt me ook op hele mooie plekken.” 

Heel Nederland doet mee

Tijdens het Meevaarweekend vinden er op 15 en/of 16 juni in heel Nederland activiteiten op en rond het water plaats. Kinderen kunnen bijvoorbeeld leren zeilen of kanovaren bij Optimist on Tour op Marina Muiderzand. Volwassenen kunnen terecht in Aalsmeer. In Ophoven, Vinkeveen en Pean kunnen mensen ook leren zeilen.

Liever sloepvaren proberen? Dat kan onder meer in Amsterdam, Naarden, Eiland van Maurik en Heeg. Verder kan je op een jetski stappen in Biddinghuizen of meevaren op een charterschip in Lelystad of op een zeiljacht in Bruinisse. Alle mensen die nog nooit hebben gevaren of meer het water op zouden willen, zijn welkom.

“Vind je het leuk? Haak dan aan en kijk op www.meevaarweekend.nl voor meer informatie”, zegt Marit Bouwmeester.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland