Toisa koopt door Ulstein ontworpen schip

Ulstein

Branche: Offshore, Scheepsbouw | Auteur: Erik van Huizen | Publicatiedatum:

Offshore bedrijven willen met hetzelfde schip inspringen op (onbekende) toekomstige markten. Daarom ontwikkelde het Vlaardingse Ulstein Sea of Solutions een nieuw type constructievaartuig.

Toisa laat bij Hyundai Heavy Industries een multipurpose offshore construction vessel (MOCV) bouwen. Het schip (150,5 x 32 meter) is gebaseerd op een ontwerp van het Nederlandse Ulstein Sea of Solutions. “De Ulstein ‘Deepwater Enabler’ is ontwikkeld omdat wij eigenaren van offshore schepen de flexibiliteit willen geven met hetzelfde scheepsplatform in te kunnen springen op toekomstige marktveranderingen”, vertelt Nick Wessels van Ulstein. “Zo heeft het schip een constructiemoonpool geschikt voor zowel een flexlaytoren als een well-interventietoren, en een kleinere moonpool voor duik- en Remotely Operated Vehicle (ROV)-werkzaamheden. Het platform is onder meer geschikt voor installatie- en constructiewerk in zeer diep water, het leggen van pijpen en kabels en het vervoer van zware offshore uitrusting. Gezien de move naar diepwaterexploratie verwachten wij dat de behoefte aan dit soort schepen verder gaat toenemen.”

De hoofdcomponenten van het nieuwe schip, zoals de kranen, worden niet geleverd door Nederlandse bedrijven. Nederlandse bedrijven gaan wel de marine equipment leveren.

Toisa exploiteert offshore schepen voor de olie- en de gasindustrie. De schepen varen vooral in de Noordzee, de Golf van Mexico en bij Brazilië, Zuidoost-Azië en West-Afrika.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland