Thecla Bodewes dicht bij overname Barkmeijer Stroobos

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

De details zijn nog niet rond en het overnamecontract moet nog worden getekend, maar het ziet er naar uit dat Thecla Bodewes Shipyards de failliete werf van Barkmeijer in Stroobos overneemt.

Eind oktober vroeg de 168 jaar oude scheepswerf in Stroobos het faillissement aan. Twee sleephopperzuigers voor de Engelse rederij UK Hanson konden niet meer worden afgebouwd. Het faillissement betekende het ontslag van 79 vaste werknemers en een pool van ruim dertig flexwerkers.

Thecla Bodewes heeft onder de namen TB Shipyards en TB Shiprepair werven in Harlingen, Kampen en Meppel. Het bedrijf had al veel werk verzet voor de bouw van de casco's voor de Britse baggerschepen. Hetzelfde gold voor Bijlsma Wartena en Niestern Sander. 

Hoeveel mensen van Barkmeijer hun baan kunnen behouden bij de doorstart is nog niet bekend. Een complicatie is dat Hanson zich na het faillissement terugtrok als opdrachtgever voor de twee hopperzuigers. Voor de schepen moet een nieuwe koper worden gevonden.

Niestern Sander uit Farmsum was in eerste instantie ook geïnteresseerd in overname van Barkmeijer Stroobos. Het bedrijf trok zich echter terug als kandidaat-koper toen bleek dat Hanson de order niet wilde doorzetten.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland