TB Shipyards verzekert afbouw sleephopperzuigers Barkmeijer

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Thecla Bodewes Shipyards heeft uit het faillissement van Barkmeijer Shipyards de in aanbouw zijnde sleephopperzuigers overgenomen. Daarnaast wordt ze eigenaar van de werf in Stroobos om de afbouw van de scheepscasco's te kunnen faciliteren.

Na intensieve onderhandelingen met curator Marco Kalmijn en de Rabobank is de overname - en doorstart - van Barkmeijer Stroobos een feit. Volgens Thecla Bodewes is de doorstart "van groot belang voor de scheepsbouwindustrie in Noord-Nederland. Werkgelegenheid en continuïteit van opdrachten van toeleveranciers zijn hiermee geborgd."

Barkmeijer zal haar activiteiten onder haar eigen naam voortzetten. De in aanbouw zijnde baggerschepen zullen afgebouwd worden voor een Nederlandse opdrachtgever (van wie de naam niet bekend is gemaakt, red.). Mede dankzij deze opdrachtgever is de doorstart van Barkmeijer mogelijk gemaakt.

TB Shipyards noemt de kennis en kunde op het gebied van specialistische schepen die Barkmeijer inbrengt "een welkome aanvulling in de eigen portefeuille. De toevoeging van Barkmeijer aan groep de scheepswerven van Bodewes zorgt voor een prachtig portfolio van verschillende scheepstypen."

Op dit moment werken er op de drie werven van Bodewes 160 fte. TB Shipyards is een gevestigde speler in de scheepsbouw en reparatie en is "vastbesloten die positie verder te versterken op haar locaties in Harlingen, Kampen, Meppel en nu dus ook in Stroobos".

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland