Monitoring- en DPT-systeem RH Marine voor Ecodelta

Branche: Toeleveranciers | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Een Alarm Monitoring Systeem (AMS) en Dynamisch Positionering en Tracking controlesysteem (DPT) van maritieme systeemintegrator RH Marine houden het op LNG varende baggerschip 'Ecodelta' veilig en op de juiste positie.

De sleephopperzuiger van Bagger- en Aannemingsmaatschappij Van der Kamp houdt de havenbekkens van Rotterdam en de Eemshaven op diepte. Het schip beschikt over vier dual-fuel motoren en een boordnet gasmotor. Alle aandrijvingen worden gedaan door vier elektromotoren.

Om onder klasse te kunnen varen heeft de Ecodelta een alarmering- en monitoringsysteem nodig. Daarvoor liet Van der Kamp het schip uitrusten met AMS van RH Marine. Via sensoren bewaakt dit systeem alle operationele systemen aan boord, van voorstuwing tot baggerwerk. Het kan gemonitord en uitgelezen worden op schermen van RH Marine in de lessenaar in de stuurhut, maar ook in de engine control room van de machinekamer en op andere werkstations.

"Voor Van der Kamp is het vooral belangrijk dat onze systemen open systemen zijn die het makkelijk kan integreren met zijn eigen systemen aan boord”, zegt accountmanager Bart Lamme van RH Marine.

Precisie baggeren

Het DPT-systeem van RH Marine kan het baggerschip op positie houden, maar de Ecodelta kan er ook langzaam een uitgestippelde koers mee varen tijdens het baggeren. "Baggeren werd in het verleden gedaan middels een normale autopilot, waarbij de snelheid constant moest worden gehouden door handbesturing. De reden voor Van der Kamp om het DPT-systeem aan te schaffen is dat er in de toekomst wellicht opdrachten komen voor precisie baggeren of storten. Het schip moet dan nauwkeuriger op zijn plek kunnen liggen”, legt consultant Ehab El Amam van RH Marine uit.

Omdat de Ecodelta vol of leeg kan zijn en dus meer of minder diep in het water ligt, is het DPT een adaptief systeem dat het regelgedrag automatisch aanpast aan de diepte van het schip.

RH Marine heeft het personeel aan boord getraind om met de systemen te werken. "Wij gaan uit van het hoofdproces van het schip, wat voor operationeel support daarvoor nodig is en hoe onze systemen hieraankunnen bijdragen. Dat is onze filosofie”, aldus Lamme en El Amam.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland