Suezkanaal wordt verbreed

Een bulkcarrier nadert de Friendship Bridge in het Suezkanaal. Foto: Aashay Baindur

Branche: Zeevaart | Auteur: Jan van den Berg | Publicatiedatum:

Niet het formaat van de schepen, maar het aantal schepen dat door het Suezkanaal vaart lijkt het maximum te hebben bereikt.

Egypte wil de capaciteit van het Suezkanaal fors uitbreiden. Het gaat niet zozeer om de maximale omvang van de schepen, maar om het aantal schepen. Nu gaan er jaarlijks zo’n 17.000 schepen doorheen. Dat moet over vijf jaar het dubbele zijn.

De verbreding heeft betrekking op ruim een derde van het 193 km lange kanaal. Over een lengte van 35 km wordt het kanaal verbreed. Verder wordt een parallel kanaal van 37 km lengte gegraven. De kosten bedragen drie miljard euro. Dit lijkt een rendabele investering. De jaarlijkse inkomsten uit het kanaal zijn ongeveer dit bedrag. Varen er over vijf jaar meer schepen doorheen, dan stijgen de inkomsten navenant.

Als gevolg van de uitbreiding zal er meer verkeer in beide richtingen tegelijk mogelijk zijn. Dat is nu beperkt, omdat grote schepen elkaar niet kunnen passeren. Schepen mogen het kanaal alleen op vastgestelde tijden in konvooien door varen. Dit leidt volgens de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders tot lange wachttijden, die lopen nu vaak op tot een halve dag. Dat kan straks worden teruggebracht tot een paar uur.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland