Stremming sluis Driel voorbij na succesvolle renovatie

Branche: Binnenvaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

De scheepvaart kan weer gebruik maken van sluis Driel. Na een succesvol verlopen renovatie die 2,5 maand duurde is de stremming voorbij. 

De werkzaamheden aan de sluis, die op 20 februari begonnen, omvatten onder meer het vervangen van de elektrotechnische installaties, het vervangen van de bewegingswerken van de sluisdeuren, betonreparaties en het geschikt maken van de sluis voor centrale bediening.

Met de renovatie van sluis Driel en de start van de vervanging van de zuidelijke vizierschuif in stuw Hagestein is het renovatieprogramma van de stuwcomplexen in Nederrijn en Lek nu over de helft. De komende periode gaat Rijkswaterstaat verder met  het vervangen van drie vizierschuiven in de stuwen (twee in Hagestein, een in Driel) en het schilderen van het tweede deel van stuw Amerongen en stuw Driel.

Voor de overgang naar centrale bediening zullen de drie sluizen een aantal dagen zijn gestremd. Sluis Amerongen van donderdag 13 juni 22.00 uur t/m maandag 17 juni 2019 22.00 uur. Sluis Hagestein van donderdag 26 september 22.00 uur t/m maandag 30 september 2019 22.00 uur. Sluis Driel van donderdag 7 november 22.00 uur t/m maandag 11 november 2019 22.00 uur. Tijdens deze stremmingsperiodes kunnen schippers omvaren via de Waal.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland