Staatssecretaris Snel opent Rijksinspectieterminal

Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Staatssecretaris Snel van Financiën heeft de nieuwe Rijksinspectieterminal (RIT) op de Tweede Maasvlakte geopend. De Douane, de Inspectie Leefomgeving (ILT) en Transport en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) voeren hier gezamenlijk controles en inspecties van goederen uit. 

De rijksinspectieterminal is gevestigd naast het douanekantoor aan de Bosporusstraat. In de Douane Controle Loods (DCL), direct aan de bestaande bebouwing, kunnen de controles en inspecties volgens de modernste en hoogste normen worden uitgevoerd. 

De containerterminals op Maasvlakte maken steeds vaker gebruik van remote scanning. Hierbij worden containers op de terminals gescand, waarna de scanbeelden in de RIT geanalyseerd worden. Het op afstand scannen bevordert een snelle, efficiënte en veilige containerafhandeling.

Op het terrein is een aparte hal gebouwd voor de huisvesting van een hondentrainingscentrum en een praktijktrainingscentrum voor speurhonden en douanemedewerkers. In dit laatste centrum worden verschillende praktijksituaties nagebouwd en voorzien van state of the art opleidingstechnieken.

De aanleg van de Tweede Maasvlakte zorgt voor een groeiende stroom van goederen. De Nederlandse Douane draagt bij aan een snelle en efficiënte afhandeling van goederen door op één plaats intensief samen te werken met ILT en NVWA.

De rijksinspectieterminal is gebouwd door Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 1-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland