Spliethoff maakt winst in geteisterde rederijsector

Branche: Scheepsbouw, Zeevaart | Auteur: Angelique Bosman | Publicatiedatum:

Ondanks de crisistijden in de rederijsector heeft Spliethoff over 2016 een flink hoger resultaat behaald dan het jaar ervoor.

Het jaarverslag vermeldt een nettowinst van 35,3 mln euro tegen 10,6 mln euro in 2015. Daarmee doet de rederij het aanzienlijk beter dan veel andere bedrijven uit de sector. Door overcapaciteit in de markt zijn de vrachttarieven laag en in de offshore speelt de crisis in de olie- en gaswinning rederijen bovendien parten. De gevolgen zijn ingrijpend. Zo gingen de rederijen Abis en Flinter onlangs failliet en moesten Wagenborg en Vroon vanwege slechte resultaten met de banken afspraken maken over een herfinanciering.

Ook Spliethoff spreekt in het jaarverslag van ‘de slechtste marktomstandigheden sinds lange tijd’. De Amsterdamse onderneming werd echter ook geholpen door een meevaller van circa 12 mln euro. Na jaren van procederen won Spliethoff voor de hoogste rechter in Beijing een rechtszaak van een Chinese werf, die een aantal schepen zou bouwen voor de Amsterdamse rederij. Maar ook zonder die meevaller presteerde Spliethoff, die rond de honderd schepen heeft varen, iets beter dan in 2015. De dochterondernemingen Spliethoff Transport, BigLift, Sevenstar, Wijnne Barends en Transfennica boekten ondanks meer concurrentie alle positieve resultaten.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 06-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland