Spido zet eeuwfeest luister bij met doop luxe passagiersschip

Branche: Binnenvaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Op 4 september zet Spido haar honderdjarig bestaan luister bij met de doop van haar nieuwe schip aan de kade van het Willemsplein. Met het luxe passagiersschip, dat plaats biedt aan 250 mensen, wil Spido zich vooral richten op het hogere segment van de evenementenmarkt.

Het zesde schip van Spido is van alle luxe voorzien en heeft teakhouten (vip)dekken, comfortabele loungebanken, speciale sfeerverlichting voor ’s avonds, de beste beeld- en geluidsapparatuur en optimale mogelijkheden voor catering en horeca. Bij de bouw van het schip is ook gedacht aan milieu en duurzaamheid. Zo zijn er zonnepanelen aangebracht, is alle verlichting met LED-lampen en wordt de restwarmte van de motoren gebruikt voor warm water aan boord.

Cor D. Rover, die zowel de interieur- als exterieurstyling voor zijn rekening nam, werkte samen met Shipyard De Hoop en Spido om het luxe passagiersschip te ontwikkelen, gebaseerd op de herkenbare en vertrouwde Spido-look.

Het nieuwe schip zal worden gedoopt door Femme van der Pols, de kleindochter van directeur-eigenaar Leo Blok, die ook de naam bekend zal maken. "Dit zesde schip én het Predicaat Koninklijk is de kroon op het werk dat we de afgelopen honderd jaar hebben verricht. Door nieuwe investeringen en erkenning van onze koning, commissaris van de koning en burgemeester is Spido klaar voor de toekomst”, aldus Blok.

Milieu en duurzaamheid

Om haar toekomst te waarborgen en in te spelen op het aantrekkende toerisme, heeft Spido de afgelopen zeven jaar flink geïnvesteerd in haar vloot en pontons. Zo hebben alle schepen nieuwe motoren en generatoren gekregen en is ruime aandacht besteed aan milieu en duurzaamheid, zoals zonnepanelen, LED-verlichting en hergebruik van restwarmte. Ook is het tapijt in de salon van één van de schepen gemaakt van gerecycled plastic afkomstig uit zee.

Een artist impression van het maindeck van het nieuwe schip (foto: Spido)

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland