SMST levert davit-systemen voor Loodswezen

Branche: Toeleveranciers | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

SMST heeft drie nieuwe davit-systemen geleverd voor loodsvaartuig 'Procyon' van het Nederlands Loodswezen. Met deze compacte hijskranen kunnen de Fast Launch Craft-jollen van het loodsvaartuig veilig te water worden gelaten (en weer geborgen).

De davit-systemen zijn speciaal ontworpen voor het Loodswezen. Na de succesvol verlopen sea trials die begin juli plaatsvonden is de Procyon weer aan het werk op de Noordzee.

Het Loodswezen koos voor de davit-systemen van SMST ter vervanging van de bestaande systemen en om de efficiency en betrouwbaarheid van fast launch-operaties te verbeteren. De davits van SMST kunnen ook onder zware omstandigheden (bij golven tot 4 m) een maximaal gewicht van 4,5 t tillen. Om de werkbaarheid te vergroten maken de davits gebruik van 'deiningcompensatie'.  

"SMST heeft een perfect werkend product geleverd dat eenvoudig te bedienen is. De davits zijn uitgebreid getest in de fabriek en op zee", zegt Jos de Nooijer, kapitein bij het Loodswezen. "SMST heeft goed naar ons geluisterd; al onze wensen zijn uitgevoerd."

Met de levering van de davit-systemen breidt SMST zijn productportfolio voor de offshore sector uit.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland