SMM: Yanmar introduceert high-speed motoren

Auteur: Jan Spoelstra | Publicatiedatum:

Yanmar, bij het grote publiek bekend van de kleinere motoren in pleziervaartuigen, komt nu met een snellopende diesel voor zee- en binnenvaartschepen.

Yanmar Europe introduceert de ‘Yanmar commercial high-speed (CHS)’ dieselmotoren tijdens de SMM 2012 beurs in Hamburg. Tijdens de SMM zal de nieuwe 12AY motor te zien zijn. Yanmar brengt de nieuwe motor op de markt met het oog op veeleisende toepassingen, zoals in bagger- en offshore schepen, sleepboten en ferry’s, waarbij het van belang is dat de motor makkelijk te installeren en onderhouden is.
Belangrijke innovaties aan de motor zijn de nieuwe verstuivers en het patent geregistreerde verbrandingskamerontwerp. Deze verhogen de prestaties en efficiëntie. Het ontwerp maakt een laag brandstofverbruik en emissieniveau mogelijk. De 40 liter 12-cilinder turbocharger uitgevoerde dieselmotor is beschikbaar op vijf verschillende vermogens, variërend van 1400 pk (1030 kW) tot 1822 pk (1340 kW).
Het nieuwe V-12 cilinderblok geeft een eenvoudige toegang tot de drijfstangmontage door middel van carter inspectie deuren. Daarbij heeft de motor, uitgevoerd met een mechanische regulateur en een door Yanmar ontworpen brandstofsysteem, een grote bedrijfszekerheid. De mechanisch uitgevoerde motor voldoet tevens aan de laatste IMO Tier II en binnenwater emissienormen. Tevens heeft de motor een type goedkeur van zes verschillende grote klassebureaus.

 

SMM-beurs: Hal B8, stand 124

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MN 03-2018

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland