Sluis Hagestein weer vrijgegeven voor scheepvaart

Branche: Binnenvaart | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Na een maandenlange renovatie kan de scheepvaart weer gebruik maken van de sluis bij Hagestein. De elektrotechnische installaties en de bewegingswerken van de sluisdeuren zijn vervangen. Daarnaast is de sluit geschikt gemaakt voor centrale bediening. 

Rijkswaterstaat renoveert de drie stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek. Om de beurt worden de sluizen in Driel, Amerongen en Hagestein gerenoveerd worden. Sluis Amerongen is in het voorjaar van 2018 gerenoveerd, sluis Driel is volgend voorjaar aan de beurt. Van woensdag 20 februari tot en met woensdag 8 mei 2019 is sluis Driel gestremd. Het scheepvaartverkeer vaart dan om via de Waal.

De komende periode gaat RWS ook verder met het vervangen van drie vizierschuiven in de stuwen (twee in Hagestein, een in Driel) en het schilderen van het tweede deel van stuw Amerongen en stuw Driel. Komend jaar neemt RWS de nieuwe bediencentrale in Amerongen in gebruik. Zowel de drie sluizen als de stuwen krijgen dan een centrale bediening.

De totale renovatie van de drie stuwcomplexen bestaat uit het vervangen van technische installaties en beweegbare delen van stuwen en sluizen, het repareren van de betonconstructies in sluizen en stuwen, en het schilderen van de complexen. 

Met het stuwcomplex Driel regelt Rijkswaterstaat de afvoer van rivierwater over de Nederrijn en Lek en de IJssel en voorziet zo het IJsselmeer, het grootste zoetwaterbekken van Nederland, van voldoende water. De stuwcomplexen Driel, Amerongen en Hagestein zorgen samen ook voor voldoende waterpeil op de IJssel, Nederrijn en Lek en daarmee voor een vlotte en veilige scheepvaart.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina
Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 5-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland