Sliedrechtse elektronica voor Australische ijsbreker

Branche: Scheepsbouw, Toeleveranciers | Auteur: Redactie | Publicatiedatum:

Bakker Sliedrecht levert een pakket aan elektronica voor de elektrische voortstuwing van een Australische ijsbreker.

Bakker Sliedrecht levert het systeem aan Damen Shipyards Group die de ijsbreker in Galati (Roemenië) bouwt. De Australische overheid wil het zogenaamde Antarctic supply research vessel (ASRV) vanaf 2020 inzetten voor het Australian Antarctic Program. Damen bouwt het schip in Vlissingen af.

Het systeem van Bakker Sliedrecht zorgt ervoor dat het schip in verschillende configuraties kan varen, waaronder ijs-breken- (wat veel vermogen vergt) en stil-varen-modus. Het Sliedrechtse bedrijf levert onder andere twee DC bus aandrijfsystemen voor de boegschroeven, een voortstuwing, twee hoofdschakelborden en zes inductiemotoren voor de boegschroeven. Bakker Sliedrecht is verantwoordelijk voor het ontwerp, engineering, productie, tests, certificering en inbedrijfstelling van de systemen.

Aan boord van het schip (156 x 25,6 m) bevindt zich straks 500 vierkante meter aan laboratorium en kantoorruimte, en het schip biedt plaats aan 32 bemanningsleden en 116 wetenschappers.

Het Australian Antarctic Program richt zich op Australische strategische, economische en wetenschappelijke belangen in het zuidpoolgebied. Het programma doet onderzoek naar klimaatverandering en ecosystemen in het gebied. 

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland