Sleipnir slaagt met vlag en wimpel voor zeetesten

Branche: Offshore, Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Sleipnir, het nieuwe half-afzinkbare kraanschip en ’s werelds eerste LNG-aangedreven constructieschip van Heerema Marine Contractors, heeft met vlag en wimpel zijn zeetesten doorstaan. Ook de andere systemen aan boord - waaronder de kranen - voldeden aan de specificaties of overtroffen deze zelfs. 

Ook de snelheid van Sleipnir werd getest en met alle acht de thrusters volledig ingezet werd een snelheid van 12,2 knopen bereikt, ongeveer 22,6 km per uur, wat de reistijd van Sleipnir naar projecten over de hele wereld aanzienlijk zal verminderen.

De twee roterende kranen van Sleipnir met elk een vermogen van 10.000 ton en die samen lasten tot 20.000 ton kunnen tillen, werden ook getest. Als grootste kraanschip ter wereld kan Sleipnir enorme lasten tillen en uit de tests is gebleken dat ze gemakkelijk aan de specificaties van de kranen kan voldoen. De operationele testen werden met succes uitgevoerd met een belasting van 11.000 ton per kraan (110% van de capaciteit). Beide kranen doorstonden de testen met glans.

Stationair op een tuintegel

Ook het Dynamic Positioning-systeem presteerde beter dan de specificaties. Het systeem kan tijdens operationele werkzaamheden de Sleipnir zelfs stationair houden binnen het oppervlak van een tuintegel van 30 bij 30 cm.

Sleipnir begint binnenkort aan haar eerste reis naar Zuid-Spanje, waar ze zal worden voorbereid voor haar eerste installatieproject in de Middellandse Zee.

Rotatietest met barge H-408 van 11.000 ton boven het dek van het kraanschip (foto: HMC)

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland