Seafox 5 weer topfit voor installatie grote windturbines

Branche: Toeleveranciers | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Na een refit op de werf van Damen Verolme bij Rotterdam is het jack-up schip Seafox 5 weer beschikbaar om de grootste windturbines offshore te installeren.

Het is de eerste keer dat de in 2012 opgeleverde Seafox 5 het droogdok in ging voor een refit. Belangrijkste doel van de refit was de verlenging van de kraanarm van de Liebherr-offshorekraan aan boord. Deze kraan heeft een hefcapaciteit van 1200 ton. Daarnaast is een kleinere kraan geïnstalleerd en zijn tal van modificaties uitgevoerd.

Verder is de Seafox 5 opnieuw geschilderd. Het offshore installatievaartuig wordt binnenkort ingezet voor installatie van 66 zes-megawatt windturbines van de Merkur Offshore Wind Farm in de Duitse Bocht. De Seafox 5 is hiervoor gecontracteerd door hoofdaannemer GeoSea, onderdeel van het Belgische DEME-concern. Dit werk zal circa zes maanden in beslag nemen.

Damen en Seafox werken langdurig samen. Op 4 februari is de Seafox 2 gearriveerd op de werf in Rotterdam voor 'kleinschalig onderhoud'.

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 1-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland