's Werelds grootste plug-in hybride veerboot in de vaart

Branche: Scheepsbouw | Auteur: redactie | Publicatiedatum:

Begin augustus heeft Ulstein Verft in Noorwegen de 'Color Hybrid' afgeleverd, de grootste plug-in hybride veerboot ter wereld. Met een lengte van 160 m en een breedte van 27,1 m heeft de RoRo ferry voor rederij Color Line een capaciteit van 2.000 passagiers en 500 auto's.

"De bouw van 's werelds grootste plug-in hybride schip past bij onze ambities voor de verdere ontwikkeling van duurzame en milieuvriendelijke oplossingen voor de Noorse scheepvaart", zegt Trond Kleivdal, ceo van Color Line.

Groen, slim en innovatief

Bij de bouw van de Color Hybrid zijn nieuwe oplossingen gezocht om geluid en emissies te verminderen. Het schip is een plug-in hybride, waarbij de vijf megawatt-batterijen kunnen worden opgeladen met duurzaam opgewekte stroom vanaf walstroom in Sandefjord. Het schip kan bijna geruisloos de fjord van Sandefjord in en uit varen zonder uitstoot van schadelijke gassen als NOx en SOx.

Het batterijpakket weegt 65 ton en kan in een uur worden opgeladen. Het schip heeft ook een warmtereservoir van vijf megawatt dat gebruikt kan worden voor de verwarming. Samen met een optimale rompconstructie helpen al deze maatregelen om het schip energiezuinig en milieuvriendelijk te maken.

‹ VorigeVolgende ›

Onderwerpen
Deel deze pagina

Probeer TW

Geïnteresseerd in techniek? Kies dan voor Technisch Weekblad (TW)

TW biedt technici het laatste nieuws, achtergronden en opinie op het gebied van techniek en innovatie. TW lees je in print en altijd en overal online op je pc, tablet of smartphone. Voor studenten en starters onder de 35 jaar met een technische opleiding, is TW helemaal gratis! 

Naar de website van TW voor het laatste nieuws

Meer informatie over een abonnement

Maritiem Nederland

Welkom op de site van Maritiem Nederland, hét opinie- en vakblad voor de gehele maritieme sector in Nederland.

Editie MNL 6-2019

Word abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Sluit nu een abonnement af!

Volg ons op Twitter

Partners Maritiem Nederland